Mars

Mars vam pove, koliko energije imate

Mars vam pove, koliko energije imate

Nekateri ljudje so polni elana in energije. Povsod sejejo nemir, nove zamisli, nove aktivnosti in druge vzpodbujajo, naj se vendarle premaknejo. Včasih gredo drugim na živce, ker »se spravijo« na nekoga, ki bi rad le sanjaril ves dan.

Tudi o tem, koliko energije imate, v katere aktivnosti jo usmerjate in na kakšen način dosežete, kar si želite v življenju, piše v vašem rojstnem horoskopu. Najmočneje to opisuje Mars, a tudi drugi planeti.

Ni nujno, da imate visok nivo energije, in jo usmerjate v pravi smeri. Nekateri opisi (postavitve planetov) govorijo prav nasprotno. Lahko se zgodi, da v sebi nosite ogromno energije, vendar jo usmerjate v napačne aktivnosti. Morda druge »posiljujete« s svojimi prepričanji, naj vam sledijo.

Pretirana aktivnost in strast

Običajno o takšnih zadevah govorijo neharmonični aspekti med planeti v vašem rojstnem horoskopu. Dogaja se, da se vas drugi začnejo izogibati.

Druga skrajnost pa so prometne nesreče, nezgode pri delu, športu ali drugih vsakodnevnih aktivnostih. Ko se zavedate, kje ste pretirano strastni pri delovanju, lahko te aktivnosti nekoliko omejite in si prihranite veliko nevšečnosti.

Poznate koga, ki ga drugi kar naprej zbadajo: »Kaj mečkaš? Ti bom že dokazal-a, da se to da hitro narediti.«. Z malo smole, so hitro žrtve neprevidnosti. Bog ne daj, da nezgode ali hujše nesreče.

Prav nasprotno tisti, ki imajo visok nivo energije, a harmonične aspekte v rojstnem horoskopu, lahko drugim pomagajo do večje učinkovitosti. Čeprav zmorejo hitro in dobro opraviti delo, zmorejo tudi razumeti tiste, ki tega še niso sposobni. Pokažejo jim, kako se dela lotijo sami.

V drugi skrajnosti živijo ljudje, ki kronično tožijo, da nimajo energije. Ni nujno, da gre za bolne ali drugače oslabele ljudi. Nekateri preprosto obožujejo posteljo, kavč in stole.

Težko jih spravite od doma, ker so zelo radi doma. Ne marajo posebnih aktivnosti, športno se ne udejstvujejo in si ne želijo »nenehno nečesa početi«. Raje se zabubijo v svoj kotiček, vzamejo dobro knjigo, pogledajo TV ali ne počnejo ničesar. Samo počivajo.

Kadar gre za občasno neaktivnost, ko se ljudje na tak način sproščajo, je to odličen način ne-dejavnosti. Več težav se pojavi, ko bi človek rad nekaj naredil, vendar se mu zdi, da nima moči ali energije za tisto, kar si želi početi.

Šibek Mars zahteva dodatno motivacijo

Pogosto takšno stanje v rojstnem horoskopu opisuje šibek Mars ali je zaznati Neptunov vpliv.

Po mojih izkušnjah, je zelo težko premakniti takšno osebo iz njenega sveta, vendar je vredno poskusiti. Lahko, da vam bo hvaležna.

Večina, s katerimi sem sodelovala, ni naredila ničesar, dokler niso postali tako nezadovoljni s svojim življenjem, da jih preprosto ni ostalo drugega, kot da se pritožujejo ali spremenijo svoje aktivnosti.

Če spadate med slednje, bi vam položila na srce, da poskrbite za stalno motivacijo, ker se boste v nasprotnem raje vrnili v svet nedejavnosti, kot ostali aktivni. Zanjo lahko prosite prijatelje, mene ali nekoga, komur zaupate, da vas bo »prijel v roke«.

Rojstni horoskop vam je lahko v pomoč pri razumevanju, v kakšnih okoliščinah ste razumevajoči in kdaj pretirano agresivni. S prilagajanjem situaciji lahko nato sami usmerjate aktivnosti na povsem nov način.

Vaš današnji izziv glede informacij vašega Marsa in z njim povezanih aktivnosti

Če rojstni horoskop že imate, vam svetujem, da si danes ali v naslednjih dneh vzamete nekaj časa zase. Potrebujete 15 minut ali manj. Lahko pa si namenite več časa, kolikor pač menite, da si ga zaslužite.

  • Vzemite rojstni horoskop in preberite samo o svojem Marsu.
  • Premislite, katere lastnosti vam koristijo.
  • Te obdržite in se čim pogosteje zavedajte, da so to vaši, v zibko položeni talenti.
  • Nato se lotite premišljevanja o lastnostih, ki so zapisane, a vam niso všeč. Ste pretirano aktivni? Ne morete biti pri miru? Se vam »nič ne ljubi«? Vam partner očita, da ste preveč vzkipljivi?
  • Morda ste jih že preobrazili. V tem primeru vam moram čestitati, ker ste že naredili velik korak v smeri svoje sreče. Sami ste lahko opazili, da imate zdaj boljše odnose.
  • Če negativnih lastnosti še niste preobrazili, razmislite, kaj bi lahko storili že danes, da bi jih čim manj pokazali. Pri tem pogosto pomaga, če se osredotočite na zaželene lastnosti, ki jih čim bolj ozavestite in čim večkrat pokažite. Torej, razmišljajte v pozitivni smeri in to, o čemer razmišljate, tudi storite.
  • Ne delajte prevelikih korakov.
  • Samo nekaj malega izberite. Že jutri, naslednji teden, mesec ali leto boste imeli priložnost, da boste poiskali še več možnosti za preobrat in lepše življenje.
  • Ponovite »vajo« vsake toliko časa in opazujte svoj napredek. S tem lahko sami največ naredite zase.

V kolikor svojega rojstnega horoskopa še nimate in zato ne morete izkoristiti informacij iz njega, ga lahko prejmete že v nekaj dneh preko povezave tukaj.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>