Ob Luninem mrku Lune ne vidite.

Lunin mrk v avgustu 2016

Avgustovski Lunin mrk

Lunin mrk je pred vrati. Sledita pa mu še Sončev in še en Lunin mrk.

Prispeli smo do serije kar treh poletnih mrkov, kot jih rada poimenujem sama. Zgodili se bodo namreč ob koncu poletja. Zadnji tik, preden zakorakamo v jesen. Prvi, Lunin mrk pa se zgodi že jutri, 18. avgusta 2016.

​Mrki naznanjajo težave

Mrki so v astrologiji znani kot znanilci težav in razočaranj. Tako na osebni kot družbeni ravni. Kot že ime pove, radi nekaj zakrijejo in zatemnijo. Prinašajo tudi strahove.

Samo poskušajte se orientirati v neznanem prostoru brez Lunine svetlobe ali svetilke. Večina ljudi se ob tem počuti nelagodno. V najhujših primerih pa se pojavi strah in nočne more.

Moja strast so zadeve, na katere imate sami vpliv, zato bom tokratni prispevek namenila dogajanju v vašem življenju oz. v življenju posameznika.

​Lunin mrk - splošen opis

Ko se zgodi Lunin mrk, sta Sonce in Luna v opoziciji. Zelo poenostavljeno bi lahko govorili o lunaciji (mlaju ali ščipu), vendar bi bilo to napačno. Za mrke je značilno, da se zgodijo v času lunacije, ko se oba planeta nahajata v bližini Luninih vozlov.

Sonce in Luna sta osebna planeta, zato vse, povezano z njima, močno čutite v osebnem življenju. Lunina vozla pa sta »zgrajena« iz Sonca in Lune, zato je njun vpliv tako močan.

​Lunin mrk na osi lev - vodnar

Tokrat se bo Lunin mrk zgodil na 25° astroloških znamenj lev in vodnar. Sonce bo tako postavljeno na 25° leva, Luna pa na 25° vodnarja. Oba planeta bosta v opoziciji, ki je tipičen aspekt nasprotovanja.

Že sam ščip ali polna luna vam lahko povzroča občutek nezadovoljstva, prinaša razočaranja in nespečnost. Tokrat bo vpliv nekoliko močnejši in bo na delu še približno pol leta.

Karkoli bi zdaj poskušali potisniti v podzavest, bo slej kot prej privrelo na dan v obliki še večjih težav in razočaranj, zato se uprite skušnjavi.

V ospredje bodo prihajala vprašanja, povezana z osebnostno rastjo in odločitvami, ki jih nameravate sprejeti. Te so lahko povezane tudi z vašo karierno in poklicno potjo.

​Ne pozabite na Saturna

V kolikor se poskušate zdaj podrediti nekomu ali pretirano na silo uresničevati svoje zamisli, se vam lahko pošteno sfižijo. Modro boste ravnali, če se boste oklenili Saturnove zmernosti.

To pa ne bo lahka naloga, saj se Saturn približuje kvadratu z Neptunom, v karti mrka pa je še v tesni konjunkciji z njim tudi Mars. Zato si boste morali vzeti nekaj dodatnega časa za razmislek in več počitka, četudi boste morda čutili, da imate energije dovolj.

​Lunin mrk in bik, lev, škorpijon ter vodnar

Ponavljam. Uprite se skušnjavi, da bi karkoli zdaj naredili na silo. Zlasti pa ne počnite ničesar, kar bi naredili le zato, da ugodite nekomu drugemu, če sami ne čutite, da je to pravo za vas.

Pojavljajo se lahko tudi obdobja trme oz. pretirane vztrajnosti pri nečem, kar vam ne koristi. Vem, da ne bo enostavno, vendar prisluhnite nekomu, ki vam želi dobro. Četudi ne čutite, premislite o njegovih besedah ali usmeritvah. Odločite pa se, kot se vam zdi prav. Le nikar na silo!

Mrk vam jo bo zagodel predvsem, če ste rojeni v zadnji dekadi znamenj bik, lev, škorpijon ali vodnar. Za vas veljajo opozorila zgoraj.

​Lunin mrk in oven, dvojčka, tehtnica ter strelec

Veliko več dobrega pa prinaša ovnom, dvojčkom, tehtnicam in strelcem. Če ste rojeni v zadnji dekadi omenjenih znamenj, bodite pozorni predvsem na priložnosti.

Med drugim lahko pridobite nova znanja, ki vam bodo še kako koristila. Uporabite svojo modrost za izboljšanje svoje situacije in pomagajte nekomu, da začne znova. Ne pozabite, da zdaj lahko izboljšate tudi komunikacijo.

​Lunin mrk in devica ter ribi

Nisem pozabila na astrološki znamenji devica in ribi. Če imate planete v teh znamenjih postavljene okoli 25°, boste vpliv čutili tudi vi. Čeprav se obeta nekaj dobrih možnosti, znajo pod vplivom tega Luninega mrka prevladovati stresne situacije.

Glavna zgodba za vas pa prihaja v septembru. Takrat se vam bolj posvetim, saj boste »glavna zvezda« naslednjih dveh mrkov.

​Lunin mrk deluje tudi na preostanek horoskopa

Poleg omenjenih opisov, bi rada dodala, da zapisano velja tudi za ostale planete, vrhove hiš in točke v teh znamenjih. Preverite svoj horoskop. Če v njem najdete planet v zadnji dekadi katerega koli znamenja, boste splošni opis lahko razširili na bolj konkretnega - vašega.

​Sonce in Luna v trigonu ter sekstilu z Uranom

Sonce iz karte mrka bo še v trigonu z Uranom, Luna pa v sekstilu z njim. Uran je vladar astrologije in astrologov. Čas je še kako primeren za posvet z astrologom, ki naj nevtralno presodi, ali so vaše zamisli resnično dozorele.

Pričakujem, da boste v letošnjem šolskem letu v moji šoli slušatelji še posebno uspešni. Mrk astrologijo in astrološke tečaje še kako podpira. Znanje, pridobljeno na najsodobnejši način (spletna učilnica), pa bi moralo obroditi sadove.

Ne le to. V zadnjem tednu se mi je porodila ideja. Ne morem še govoriti o njej, ker nisem prepričana, da mi bodo obveznosti omogočale, da jo uresničim. Če pa, potem sem prepričana, da boste navdušeni nad njo. Da, tudi name mrki delujejo, in tokratni precej intenzivno.

Novo presenečenje ob 10. rojstnem dnevu Šole astrologije Astro 

Za pokušino pripravljam dodatno presenečenje ob rojstnem dnevu Šole astrologije Astro za vas.

Nič vam ni treba storiti drugega, kot da takoj, ko prispejo, preberete naslednje novičke, in hitro reagirate. Garantiram vam, da bo presenečenje vredno vašega časa.

Preden se srečava naslednjič, vam želim, da bi mrk dobro izkoristili in bi vse izzive obrnili v najboljši možni meri v svoje dobro in v dobro ljudi, ki vas obkrožajo.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>