Lidija Repas

Intervju: Lidija Repas – podjetnica in astrologinja

Intervju: Lidija Repas, astrologinja

Irena Stopar: Lidija Repas, lepo pozdravljena in hvala, ker si se odzvala na moje povabilo. Priznati moram, da ne vem dosti o tebi, ker sva se vedno pogovarjali predvsem glede snovi in vprašanj, ki si jih imela. A iz tistih redkih sporočil, ko sva se ozrli tudi na tvoj horoskop, sem izluščila nekaj malenkosti.

V tem trenutku celotnega študija astrologije pri meni še nisi zaključila, a sem te povabila k pogovoru, ker si pridobila vsa ključna znanja, ki jih mora pridobiti vsak astrolog. Tvoje ocene izpitov pa so blesteče in prav vesela sem, da si se podala še na poklicno pot astrologinje.

Povejva nekaj o tebi. Si polno zaposlena ženska, mama, žena in podjetnica. Če sem prav razumela, si po poklicu in srcu gostinka. Z možem vodita Pizzerijo. Kaj bistvenega sem izpustila?

Lidija Repas: Res je, sem polno zaposlena ženska, mati treh mladoletnih otrok, ki trenutno štejejo 5, 6 in 8 let, žena in podjetnica. Moja študijsko-življenjska pot je kar pestra. Sicer sem že v osnovni šoli govorila, da bom zdravnica oz. natančneje kirurginja možganov ali pa srca. Zato me je pot iz osnovne šole zanesla na srednjo zdravstveno šolo. Ker pa sem bila že kot otrok bolj uporniškega duha, se srednja šola ni ravno zaključila tako kot sem želela.

Kot otrok sem znala hitro povedati kar mi leži na srcu in s čim se sploh ne strinjam, zato sem bila marsikateremu učitelju trn v peti in zato tudi mature nisem zaključila v prvem roku. No, tako je medicina splavala po vodi. Šolanje sem nato zaključila v drugem roku in šla kot pripravnica delat v bolnišnico. Jah, kljub mojemu direktnemu jeziku, sem vseeno bolj občutljive narave in ker sem bila na oddelku, kjer so bile večinoma smrti in takrat še nisem razumela vsega, kar razumem danes, sem se odločila, da zaplavam ven iz teh vod. Tako sem se odločila za študij kemijske tehnologije. Med študijem sem med vikendi delala v pizzeriji, kjer sem spoznala svojega bodočega moža.

Sicer je bil moj mož tisti, ki naju je popeljal v podjetniško gostinske vode, jaz pa sem med tem časom zaključila tudi študij kemijske tehnologije. A še vedno ni bilo dovolj. Nekako so se v času gostinstva in v času porodniških dopustov pojavljale knjige in ljudje, ki so me spet vodili v čisto drugo smer, ki je nihče, razen moje sestre ni razumel. Tako, da bi rekla, da sem še vedno gostinka kot podpora svojemu možu, po srcu pa nekdo, ki ga še vedno zanimata povezava možganov in srca, a tokrat bolj v psihološki smeri.

Torej živim nekako v dveh svetovih. V svetu gostinstva, kjer pomagam svojemu možu v pizzeriji. To je Pizzerija Zanzibar v Žalcu. Večinoma delamo na malicah in cateringih. Delovni čas je od 8.00 do 18.00 ure. Moj mož v tem času dela ves čas v kuhinji, jaz pa sem "deklica za vse" J Kelnarim, dostavljam, pa tudi v kuhinji sem se že znašla. V bistvu sem tista, ki ureja papirje in poleg popoldnevov v šanku, delam na tistih delovnih mestih, kjer je potrebno. No, vsekakor pa obstaja tudi drug svet, kjer sva doma jaz in moje srce. V tistem času pa se posvečam astrološkemu delu, cvetnim esencami in še čemu.

Irena Stopar: Kako zgleda tvoj tipični dan?

Lidija Repas: Moj tipičen dan zgleda nekako takole. Zjutraj vstanem nekje med 6.00 in 6.30 uro, se uredim in pripravim otroke za v šolo in v vrtec. Ko jih razvozim, se vrnem v lokal, kjer z možem skupaj spijeva kavico in pokramljava. Imam tudi to prednost, da sem nad lokalom doma, tako, da se po kavici vrnem v stanovanje in se posvetim astrološkemu delu. V kolikor je v lokalu gužva, priskočim na pomoč, sicer pa se na delo v lokal vrnem okoli 15 ure, kjer se začne moja izmena, pred tem pa grem še po otroke.

Nato delam v lokalu do 18.00 ure, kjer z otroci skupaj, kolikor pač dopušča čas, opravimo naloge in vse obveznosti za šolo. Pri tem nam pomaga tudi mož. Če nimajo velikih obveznosti, so na dvorišču, kjer se igrajo. Ko okoli 18.00 ure zaključimo, opravimo tisto kar moramo (šopingi, obšolske dejavnosti, nedokončane naloge, učenje ipd.) ali pa izkoristimo za skupno druženje.

Lidija Repas

Okoli 20.00 ure, najkasneje 20.30 ure z možem otroke spraviva v posteljo. Potem pa spet odvisno od dneva; včasih sem pred tv-jem, včasih imava z možem kakšne debate, večinoma pa sem pri astrološkem delu. Nekje okoli 22.00 ure pa odtavam v svet sanj.

Irena Stopar: Kaj pa vikendi?

Lidija Repas: Ne vem, če bi lahko govorila ravno o vikendu, ker tudi ob sobotah z možem delava do 16.00 ure. Pa vendar se nekako skušava po 16.00 uri odpovedati vsemu delu kolikor je mogoče in se posvetiti otrokom in drug drugemu. Večinoma takrat obiščemo mojo ali moževo družino in z njimi prebijemo proste dneve, gremo na kakšen izlet ali pa ga enostavno preživimo ob risankah, kakšnem filmu in nagajanju drug drugemu. Včasih pa so tudi kakšne nujne stvari, ki jih moram kljub vikendu oddelati.

Irena Stopar: Ob tvojem delu v pizzeriji, si se odločila za intenziven študij astrologije v Šoli astrologije Astro. Zakaj si se ob svojih »ubijalskih urnikih« odločila zanj? Kaj te je vodilo k odločitvi, da se poglobiš in raziščeš astrologijo?

Lidija Repas: Sem aktiven človek in moj um nikoli ne počiva. Ko me nekaj zanima, me nič ne ustavi, da tega ne bi raziskala. Ko sem iskala odgovore na svoja vprašanja, sem se prvič srečala z astrologijo s tvojo knjigo Astrologija za vsakogar I, nato sem nadaljevala z numerologijo, pa tudi z angeli. Ob vsem tem sem se nato srečala še s cvetnimi esencami, ki so me popolnoma prevzele.

Nato pa sem se ponovno vrnila k tvoji knjigi in naletela na tvojo spletno učilnico in se tako dokončno poglobila še v astrologijo in jo povezovala s predhodnim znanjem. Sicer ne vem zakaj, ne vem kako, enostavno me je vodil nagon, ob tem pa sem neizmerno uživala. Sicer pa veš, da imam polno osebnih planetov v enajsti hiši, Uranovi hiši, med drugimi v hiši astrologije. Vse skupaj pa se še tako lepo povezuje z Luno in 9. hišo, pa še marsičem, tako, da mislim, da sploh ni nič čudnega, da sem se znašla v Šoli astrologije Astro (zdaj v Astro Akademiji). Bom pa rekla tako, da kljub "ubijalskem urniku", napora sploh ne čutim.

Irena Stopar: Po nekaj letih študija pa si se odločila začeti še z astrološkim svetovanjem. Kako gre vse troje skupaj?

Lidija Repas: Gre, enostavno gre. Ko potrebujem čas, mi ga družina da. Družina me podpira. Sicer jim ni vse razumljivo, a me podpirajo.

Irena Stopar: Stranke v pizzeriji vedo, da se ukvarjaš z astrologijo?

Lidija Repas: Ne, ne vedo. Niti jim ne želim razlagati tega. Jih ne poznam dovolj in ne vem kako bi sprejeli. Kot veš, je za nekatere to še vedno "tabu" tema. Če pa bi me kdo povprašal, me ne bi mogel ustaviti, ker bi z ogromnim navdušenjem razlagala o svojem astrološkem delu 🙂

Irena Stopar: Izbrala si študij v spletni učilnici Šole astrologije Astro. Kako ga doživljaš?

Lidija Repas: Meni osebno je zelo všeč. Glede na urnik, ki ga imam, ko nikoli ne vem, kdaj me kaj preseneti in mi zelo odgovarja. Sem v spletni učilnici, ko mi srce poželi. Še za izpite sem morala zelo pazljivo izbirati čas, da sem imela na razpolago tiste 4 ure. Res je mogoče to, da si bolj prepuščen sam sebi. Ampak meni to odgovarja, imam svoj tempo.

Irena Stopar: Ob tvojih obveznostih si zagotovo pravi naslov za nasvet nekomu, ki pravi, da nima časa za poglabljanje v astrologijo. Kaj bi mu rekla?

Lidija Repas: Jah, ne vem točno kakšen nasvet bi mu dala. Najprej bi z njim opravila pogovor, ali pa se vrgla v proučevanje njegove astrološke karte, da bi videla kje tiči zajec in mu na podlagi tega dala nasvet. Vsekakor pa lahko iz lastnih izkušenj povem, da če ne gori dovolj velik ogenj, bo človek našel tisoč in en izgovor, da nečesa "ne more" oziroma "nima časa" za to.

Irena Stopar: Če bi morala nekomu dati nasvet glede organizacije časa za študij, kaj bi mu priporočila?

Lidija Repas: Mogoče se malce čudno bere, ampak jaz sploh nisem imela in nimam organiziranega časa. Res pa je, da sem vsak prosti trenutek izkoristila za to, da sem "visela" v spletni učilnici in študirala stvari. Še danes je tako. Sva z možem pred televizijo in gledava film, a moj film je drugačen, imenuje se spletna učilnica Šole astrologija Astro ali karkoli drugega v povezavi z astrologijo, cvetnimi esencami in še čem 🙂

Irena Stopar: Kaj bi priporočila nekomu, ki se želi vpisati v tečaj, pa ne ve kje začeti, kaj izbrati?

Lidija Repas: Naj začne s tistim, kar ga najbolj veseli. Mene je zelo veselila in me še vedno veseli karmična astrologija. In ravno zaradi nje sem se vpisala v Šolo astrologije Astro. Meni se zdi, da sem se učila v obratni smeri. Vedno sem se učila tisto, kar me je trenutno zanimalo, in vse je bilo daleč stran od osnov, čeprav sem na koncu vedno pristala na osnovah astrologije. Res pa je, da sem že od samega začetka vedela, da bom preštudirala vse tečaje, ki jih ponujaš.

Irena Stopar: Pogledala sem si tvojo spletno stran in res sem navdušena, kako si se potrudila že od prvega trenutka. Kako to, da si se ob tako natrpanih urnikih lotila še poklicnega dela kot astrologinja?

Lidija Repas: Po resnici povedano, ne vem. Mislim, da je kriva usoda planetov.

Irena Stopar: Kako bi te lahko sklonirala? Reciva, če bi želela 10 novih slušateljev s tvojo zagnanostjo, željo po znanju in odnosom do študija astrologije. Katere lastnosti in vsebine bi jim morala vgraditi, da bi dosegli tak rezultat kot ga dosegaš ti?

Lidija Repas: Mislim, da ne bi imela veliko dela. Le eno veliko željo po razumevanju stvari in biti čim boljši pri tem kar počneš.

Irena Stopar: Kaj bi rada dodala, položila na srce ljudem, ki berejo najine vrstice?

Lidija Repas: Za vse tiste, ki se odločajo ali so se odločili za študij v tvoji šoli, jim svetujem, da naj poslušajo tvoje nasvete glede osnov. Ko nečesa ne bodo razumeli, naj se vrnejo k osnovam in tam poiščejo odgovore. Jaz sem bila glede osnov zelo uporniška in čeprav sem imela svoj tempo in čist svoj način študija, sem imela v glavi ves čas tvoje nasvete. Velikokrat sem zdrvela naprej, a se vrnila na osnove; morala sem se vrniti. Osnove so tiste, ki so mi dale največ.

Za vse tiste, ki jih zanima astrologija, jim lahko povem, da je astrologija ena izmed čudovitih vej, ki ponuja odgovore na številna vprašanja. In stavek, ki ga je zapisala Marie Curie, "Ničesar, kar nam ponuja življenje, se ne smemo bati. Treba je le razumeti.«, zelo dobro opisuje kako si lahko z astrologijo v življenju pomagamo.

In še mogoče to. Astrolog ni čarodej, je le človek, ki je sposoben prebrati astrološko karto in iz nje izluščiti tisto, kar je za človeka najboljše. Daje nasvete in v svoje delo vpleta različne tehnike, s katerimi si lahko vsakdo izboljša svoje življenje ali osebno in duhovno dozori. A žal, brez človekovih dejanj do sprememb ne more priti.

Irena Stopar: Lidija, najlepša hvala, ker si meni in najinim bralcem namenila svoj dragoceni čas.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>