Kranjc Romana

Intervju: Romana Kranjc – učiteljica in astrologinja

Romana Kranjc - mami, babi, učiteljica, astrologinja in še marsikaj 

Irena Stopar: Romana Kranjc, lepo pozdravljena, in hvala, ker si se odzvala na moje povabilo za intervju. Pred kratkim sem prebrala zelo zanimivega, ki sta ga naredila z Markom Lukanom. Povejva najprej nekaj malega o tebi. Si učiteljica, mama, astrologinja in tudi z drugimi stvarmi polno zaposlena ženska. Kaj bi še dodala?

Romana Kranjc: Drži. Malce bi zamenjala vrstni red, no pa še nekaj malega dodala. Sem mami, babi, soproga, prijateljica, učiteljica, astrologinja, golfistka, maserka… in pa še tisto, kar pravzaprav počnemo vsi. Zelo rada kaj dobrega skuham in ne maram čiščenja.

Irena Stopar: Česa ljudje ne vedo o tebi, pa bi morali vedeti?

Romana Kranjc: Rada delam stvari, za katere mislim, da jih delam dobro. Rada sem učiteljica in seveda astrologinja.

Irena Stopar: Kako zgleda tvoj tipični dan?

Romana Kranjc:Z vstajanjem nimam problemov, tako se moj delavno dan pričenja ob šesti uri. Jutranja kava je obvezna, 20 minut za računalnikom (FB, pošta in kaka hitra igrica), potem pa v službo. Dnevno se vozim na Jesenice in mi vožnja zelo ustreza. Uredim misli in začetek delavnega dne je precej bolj prijeten. Po kosilu običajno uredim šolske obveznosti, potem pa kakšno urico namenim astrologiji. Največkrat je to učenje astrologije. Če pa izdelujem rojstno karto, si za to vzamem več časa. Svoj delavni urnik imam naravnan tako, da je TV dnevnik kar obvezen. Po dnevniku, pa je zelo odvisno, kakšen dan astrologija, kak dan šolske obveznosti, kak dan klepet s prijatelji, morda kak dober film.

Irena Stopar: Kaj pa vikendi?

Romana Kranjc: To je boljše vprašanje. Začniva s petki popoldne. Druženje s prijateljicami, pa kakšna dobra večerja. Sobota in nedelja sta dneva za sprostitev. Nadvse vesela sem če se oglasijo moji otroci. Rada se potrudim, da kaj dobrega skuham. To vedo, zato me pridno hvalijo, da se naslednjič še bolj potrudim. Če mojih ni, grem z možem na golf. To je idealen šport za sprostitev, samo preveč zahteven do sebe ne smeš biti. S tem imam občasno še vedno težave. Sem pač Devica. S popoldanskim in večernim druženjem z družinskimi prijetelji se običajno zaključijo prekratki vikendi.

Irena Stopar: V marsikaterem okolju je astrologija še vedno malce čudna reč. Kako družina gleda na to, kar počneš?

Romana Kranjc: Ko sem o študiju astrologije pričela razmišljati, sem se seveda pogovorila o tem z možem. Odgovor je bil približno tak. Če te to zanima, pojdi. Moram priznati, da je v času mojega študija marsikaj tudi prebral in komentiral »zanimivo«. Če strnem razmišljanje – me podpirajo, z navdušenjem pa ne pretiravajo.

Irena Stopar: Kaj pa tvoji sodelavci in širše okolje?

Romana Kranjc: Če se lahko bolj matematično izrazim, je odstotek podpore višji od 50%. Kar nekaj rojstnih kart sem naredila sodelavcem, pogosto pa se pogovarjamo o vplivu planetov na posameznika. Se pa zelo trudim, da sama ne začenjam astroloških debat. Običajno se razvije na pobudo sodelavcev.

Širše okolje.........hm.........najbolj me jezi, ko zamenjujejo astrologijo z vedeževanjem. V sodobnem času, času stresov in hitenja nam astrološka znanja lahko pomagajo.

Irena Stopar: Si kdaj čutila, da te kdo gleda zviška zaradi nje, se te boji ali se drugače vede kot, preden si javno oznanila svoje astrološko delovanje?

Romana Kranjc: Ja mogoče se mi še vedno občasno zgodi, da se kdo zgrozi, ko sliši s čim se ukvarjam. Takih ljudi niti ne prepičujem o prednostih, debato obrnem v drugo smer. Tudi na drugi del vprašanja bi odgovorila pritrdilno. Nekaj mojih zelo dobrih znancev mi je reklo, da se ne bojijo mene, ampak jih je strah, da bi jim povedala kaj neprijetnega. Takšen strah je popolnoma razumljiv, morda potrbujejo še malo časa.

Irena Stopar: Kako nate zdaj gledajo učenci in njihovi starši? Konec koncev je učitelj tisti vodnjak znanja, iz katerega črpajo snov, a bi morala postati tudi neke vrste steber njihovih vrednot.

Nič posebnega. Točno tako kot je bilo prej. Trudim se, da moja znanja in izkušnje prenašam na pravi način in da bi prav vsi znali zgradili ta steber. Morda pa me je tudi astrologija naučila, da na določene stvari gledam drugače in se poskušam postaviti v njihove kože. Pa saj veste kaj pravi pregovor: več znaš - več veljaš. To pa zagotovo drži.

Irena Stopar: Med drugim si mi pred leti povedala, da si bila več let ravnateljica, a uživaš predvsem v delu učiteljice. Kako to, da si se ob svojem delu učiteljice, odločila, da se poglobiš še v astrologijo?

Romana Kranjc: Bila sem učiteljica, vodja free shopa, pomočnica ravnateljice, ravnateljica, pa spet učiteljica. Če bi bila super woman, bi učiteljem priporočila, da se vsake toliko časa malce premaknejo še v drugačno službo - v svet odraslih. Učitelji velikokrat pozabimo, da je med odraslimi drugačna komunikacija, kot je tista pred katedrom. Prepričana sem, da sem se ogromno novega naučila na vseh naštetih delavnih mestih. Trenutno mi ustreza biti učiteljica.

Aha, poglabljanje v astrologijo. Nima veze z mojim poklicem. Že od nekdaj me je veselila. Nekoč sem celo nekaj začela, ampak nisem znala najti prave poti za širjenje tovrstnih znanj.

Irena Stopar: Malo za šalo malo za res me zanima, ali si se od časa, ko si začela študirati astrologijo in sem te včasih mučila s kakšno težko snovjo, lahko poistovetila s svojimi učenci? Si jih kaj lažje razumela? Ali pa si jim morda naložila še kak težji izziv?

Romana Kranjc: Priznam. Sem se res poistovetila. Težji izziv........to še vedno počnem s tistimi, ki imajo takšne izzive radi. Sem pa popolnoma prepričana, da ne težim preveč tistim, ki matematike ne marajo.

Irena Stopar: Kompletno šolanje si zaključila v spletni učilnici Šole astrologije Astro. Kako si doživljala spletno učilnico oz. študij v njej?

Romana Kranjc: »Ful je blo dobr«.

Res je, da način dela v spletni učilnici poznam iz šole, zato mi uporaba le-te ni delala težav. Najboljše od vsega pa je bilo, da sem sama izbirala čas in dolžino učenja. Učenje teorije in reševanje praktičnih primerov je zelo zanimivo in sem komaj čakala novega tečaja. Malce me je bilo strah izpitov, ker si časovno omejen, ampak mislim, da nikjer nisem imela težav s časom.

Pa še to. Super se mi je zdelo, ker se mi ni bilo potrebno po službi peljati v Ljubljano. Zelo priporočam.

Irena Stopar: Si absolutna rekorderka Šole astrologije Astro, ki si celotno šolanja, od prvega poglavja do diplome, zaključila prej kot v 3 letih. Ljudje sicer to lahko naredijo, a se morajo običajno vračati nazaj k snovi, ker jo polovico prešpricajo. Ti pa si vse teste in preverjanje znanja pisala izjemno dobro, večino odlično. Kako ti je to uspelo?

Romana Kranjc: Haha...tudi jaz se še vedno vračam nazaj. Ni pa razlog prešpricana snov. Ob pogostem branju vedno znova odkrijem kaj novega. Tvoj učbenik Osnove astrologije je pri meni ves čas na delavni mizi. Tole o absolutni rekorderki se ne strinjam popolnoma. Pred leti sem se že malo ukvarjala z astrologijo. Kot sem že omenila nisem našla prave poti ali pa še ni bil čas za poglobljeno in pravo učenje. Morda mi je ta izkušnja malce pomagala, da sem študij zaključila kar hitro.

Irena Stopar: Kakšen recept bi izročila nekomu, ki je pravkar začel s študijem astrologije in ne ve, kako si organizirati svoje dneve, da bo resnično lahko postal dober astrolog v nekaj letih? Mogoče že v tako kratkem času kot je uspelo tebi?

Romana Kranjc: Dobro poznavanje osnov bo samo po sebi vzbudilo interes za nadaljevanje.

Kako organizirati dneve? S spletno učilnico!

Ne vem, če je dober astrolog čisto prava beseda. Ko izdelujem rojstne karte, najprej analiziram položaj osebnih planetov, si malce pogledam hiše in pogosto dobim neko osnovno sliko o človeku, katerega rojstno karto analiziram. Moram priznati, da mi to vzame kako popoldne. Potem počakam, da se stvar v meni nekoliko usede. Naslednji dan pa se lotim še prognostike, oz. tistega po čemer ljudje sprašujejo.

Časovno je to kar zalogaj. Dokler delam eno karto in nimam opravljenega razgovora, ne delam druge karte. Če sem bila hitra pri študiju, sem tu zelo počasna. Zagotovo pa se potrudim.

Irena Stopar: Tvoja diplomska naloga se je vrtela okoli Kirona. Kaj te je vodilo do izbire te teme? Kaj te pri Kironu še posebno pritegne?

Romana Kranjc: Mogoče prav to, da sem se tekom študija le dotaknila Kirona. Naslov moje diplomske je bil »Kiron in izvorna bolečina«. Že sam naslov, se mi je zdel dober. Pogosto pa ljudje zares iščemo izvorno bolečino in krivimo za to vse naokoli. Posebej mi je bil všeč praktični del, kjer sem analizirala tri rojstne karte in našla določene potrditve, zaradi položaja Kirona.

Irena Stopar: Ob pisanju diplomske naloge si se resnično poglobila v Kirona. Kako se zdaj, ko pomagaš ljudem z nasveti, poklopi s tvojim delom?

Romana Kranjc: Ne pri vseh rojstnih kartih, ampak kar pri velikem odstotku mi ta znanja koristijo. Kiron mi daje tretjo ali četrto potrditev za določeno ugotovitev.

Irena Stopar: Če bi želela klonirati nekoga kot si ti, kako bi to naredila?

Romana Kranjc: Ha, ha....... ubrala bi obratno pot. Iz moje rojstne karte bi naredila klona. Nekaj časovnih težav, ampak znanost in astrologija napredujeta........haha

Irena Stopar: Kako se je tvoje življenje spremenilo od tedaj, ko si oddala prijavnico za tečaj Osnove astrologije?

Romana Kranjc: Ugotovila sem, da po nekaj izpitih možgančki spet hitreje funkconirajo. Vedno znova ugotavljam, da ima vsak zakaj svoj zato in morda se mi zdijo nekatere stvari bolj razumljive.

Irena Stopar: Kaj bi položila na srce ljudem, ki berejo najin pogovor?

Romana Kranjc: Tisti, ki ste najin pogovor prebrali do konca potrebujete le še korak in astrologija bo tudi vaša prijateljica.

Irena Stopar: Romana, najlepša hvala, ker si meni in najinim bralcem namenila svoj dragoceni čas. Želim ti še veliko lepih trenutkov pri vsem, kar srčno rada počneš.

Več o Romani Kranjc in njenem delu si lahko preberete na njeni spletni strani.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>