Astrološka znamenja in njihova lekcija

Astrološka znamenja in njihova lekcija

Astrološka znamenja in njihova lekcija

Vsakemu astrološkemu znamenju lahko pripišete dobre in slabe lastnosti. Človeško je, da izražate oboje. Modro je obe skrajnosti poznati in razumeti, ker si tako lahko pomagate sami kako postati boljši.

Bolj prijetni boste. S tem boste pritegnili v svoje življenje drugačne ljudi. Takšne, ki vas bodo sprejeli kakršni ste, vas občudovali in vas podpirali pri vaših načrtih ali željah.

Glavne lekcije astroloških znamenj

Današnji prispevek tako namenjam kratkemu povzetku o lekcijah, ki se jih morajo naučiti posamezniki zodiaka.

 • Ovni so aktivni, samozavestni in osredotočeni nase. Naučiti bi se morali razviti boljše odnose in sodelovanje z drugimi ljudmi.
 • Biki so stabilni, počasni, zanesljivi in prizemljeni. Naučiti bi se morali svoje materialne vrednosti in vrednote deliti z drugimi.
 • Dvojčki so klepetavi, družabni, površni in zanimivi. Naučiti bi se morali združiti različna znanja v modrost.
 • Raki so čustveni, družinski, muhavi in občutljivi. Naučiti bi se morali, da obstaja tudi drug, zunanji svet, ki jih ne ogroža.
 • Levi so ponosni, velikodušni in egoistični. Naučiti bi se morali razviti več samozavesti in biti manj odvisni od priznanja drugih ljudi.
 • Device so kritične, natančne, previdne in resne. Naučiti bi se morale večje sproščenosti ter večjega zaupanja življenju in drugim ljudem.
 • Tehtnice so miroljubne, diplomatske in neodločne. Naučiti bi se morale, da se je za svoje cilje včasih potrebno boriti, ne le sprejemati kompromise.
 • Škorpijoni so ponosni, skrivnostni, strastni in sumničavi. Naučiti bi se morali, da je včasih tisto, kar jim prekriža pot, res takšno kot se kaže.
 • Strelci so družabni, pustolovski in neodgovorni. Naučiti bi se morali preveriti ali svoj cilj res vidijo v pravi luči, preden se ga namerijo osvojiti.
 • Kozorogi so ambiciozni, hladni in praktični. Naučiti bi se morali pokazati svoja čustva in sprejeti človeško nepopolnost.
 • Vodnarji so humani, napredni, neodvisni in uporni. Naučiti bi se morali biti enako humani v odnosu z eno osebo kot v odnosu v skupini podobno mislečih.
 • Ribe so čustvene, intuitivne, nežne in ustvarjalne. Naučiti bi se morale svoj ideal zaupanja spustiti na nivo, ki ga lahko praktično zaživijo.

Najpomembnejša os odnosov

Ste opazili, da gre za harmonijo, ravnovesje oz. ravnotežje med njimi? Prepričana sem, da prav os oven – tehtnica ali 1. - 7. hiša najbolje opisuje tisto, česar se moramo vsi naučiti. Govori o odnosih in o vašem odzivu na vse, kar se vam zgodi v življenju.

Ljudje smo družabna bitja, ki potrebujemo bližino druge osebe. Nič ne pomaga, če se sami sebi zdite močni, aktivni in samozavestni. Slej ko prej se srečate z željo, da bi ob sebi imeli nekoga, s komer bi delili svoje radosti, pa tudi skrbi.

Astrološko povedano bi lahko rekla, da si vsak oven želi tehtnice. Morda bi bilo bolje, če bi se izrazila »po človeško« nekako takole: »Vsak posameznik si želi partnerja, s katerim bi lažje (včasih pa težje) preživljal svoje dni.«.

Pa ne bi smeli začeti in končati le pri partnerstvu. Odnos gojite do družine, do otrok, do sodelavcev, do hišnih ljubljenčkov, do denarja, do premoženja, do potovanj, do kariere in do vsega drugega, s čimer se srečate na vaši življenjski poti.

Poskusite tudi sami​

Rada bi vas vzpodbudila, da si vzamete nekaj časa zase, se pošteno pogledate v ogledalo in razmislite katere vaše lastnosti so premočno izražene. Premislite v katero astrološko znamenje spadajo. Nato premislite katero je nasprotno znamenje.

Preverite njegove lastnosti, njegove močne točke in si izberite eno ali več tistih lastnosti, ki bi jih radi zaživeli. Poskusite jih čim večkrat vključiti v svoje bivanje.

Vse življenje se učimo. Tako vi kot jaz. Zato si prizadevajte narediti najbolje kolikor zmorete. Človeško je, da delate napake. Brez slabe vesti tudi vi naredite tudi kakšno, če se le iz nje lahko česa pomembnega naučite.

Pri težjih življenjskih lekcijah jo boste naredili večkrat. Ne jezite se nase ali na druge, ki prav tako počnejo kaj nesmiselnega. Raje se nasmehnite, poskusite znova, a nikoli ne odnehajte.

Postanite, kakršni ste v resnici

Dovolj je, da prepoznate kaj v resnici želite in živite v skladu s tistim, kar vas neskončno veseli. Pri tem se potrudite, da (pre-pogosto) ne prizadenete tistih, ki jih imate najraje ali so še odvisni od vas.

Naučite se opazovati sebe in živeti s seboj. Bodite takšni kot ste v resnici. Čeprav vas bo vaša okolica morda gledala začudeno, se lahko zgodi, da vam bodo isti ljudje čez nekaj časa rekli: »Veš, da nisem razumel-a kaj se dogaja s teboj, ampak takšna (takšen) kot si zdaj, si mi veliko bolj všeč. Lažje je živeti s teboj.«.

Lastnosti, ki so vam bile položene v zibko, in vam prinašajo izzive ali priložnosti, so opisane v Rojstnem horoskopu. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>