Zasebnost in piškotki

Osebni podatki uporabnikov te strani so eno izmed področij, kateremu posvečam izredno skrb in pozornost. Poskrbim, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežem, saj se zavedam občutljive narave tega področja.

Kot upravitelj spletne strani www.astrolog.si, www.astro.si in www.nasvet.si sem v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja zbiram naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
kontaktno telefonsko številko,
geslo v šifrirani obliki,
ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na mojih spletnih mestih. 

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjam.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko vsaka od spletnih strani shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter štiri piškotke sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Kot upraviteljica spletnih strani lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabim za namene statističnih analiz.

Kot upraviteljica spletnih strani podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bom predala nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bom zaupala le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bom stopila v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih spletne strani zbirajo in obdelujejo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja STOPAR-IT, d.o.o.. 

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov se prilagaja vsebina na naši spletni strani, si zapomni vaše preference in beleži obisk spletne trgovine. Brskanje po spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

>