ne verjame v astrologijo

Na pomoč! Ne verjame v astrologijo!

Na pomoč! Ne verjame v astrologijo!

Večkrat sem preko e-pošte ali na posvetu prejela vprašanje, kaj storiti, ko nekdo ne verjame v astrologijo.

Postavljajo ga obupane dame, ki poskušajo na enem od prvih zmenkov pridobiti rojstne podatke svojega morebitnega izbranca. Z njim se ukvarjajo partnerji, ki živijo z nekom, ki ne verjame v astrologijo. Občasno mi ga postavijo tudi drugi ljudje.

Celo na enem od webinarjev mi je nekdo od udeležencev postavil zanimivo vprašanje: »Mene pa zanima, kako recimo predstaviti astrologijo človeku, ki to možnost absolutno negira in ne verjame vanjo in se tudi noče poglobiti vanjo. Če je to sploh mogoče?«

Nisem verjela v astrologijo

Najprej vam bom odgovorila s kratko zgodbico iz svojega življenja. Do leta 2003 zagotovo niti sama nisem verjela v astrologijo. Z njo se niti nisem poskušala ubadati, ker za »praznoverje«, kot sem jo imenovala, nisem imela časa.

Tistega leta sem odprodala deleže v svojih podjetjih in se odločila za 1-letni dopust. Po dveh ali treh mesecih brezdelja, mi je postalo tako dolgčas, da sem razmišljala, kaj naj počnem. V službo se mi ni mudilo, zato sem se odločila, da se posvetim nečemu drugemu.

Izbrala sem astrologijo. Želela sem samo malo pokukati vanjo in se poglobiti le v tej meri, da dokažem, da »ne deluje«. V začetku tistega leta se mi je zdelo čisto normalno in logično, da »nekdo ne verjame v astrologijo«.

Dovolite, da ne verjame v astrologijo

Pa sem se zmotila. V bistvu danes, ko pogledam v preteklost, lahko rečem, da sem hvaležna, ker sem spadala med tiste, ki »ne verjamejo v astrologijo«. Brez tega omejujočega prepričanja, astrologije in njene vrednosti verjetno nikoli ne bi odkrila.

Bolj temeljito, kot sem jo študirala, bolj sem se zavedala, kako koristna je lahko astrologija. Pa ne tista, ki se dotakne le mesečnega, letnega ali drugega horoskopa. Tista »prava« astrologija, ki jo uporabite za raziskovanje sebe in svojih najboljših potencialov.

Zato je moj odgovor preprost. Če nekdo ne verjame v astrologijo, mu pustite njegovo prepričanje. Morda bo kdaj verjel, da jo lahko koristno uporabi, mogoče nikoli. Saj ni pomembno. Za vas in vaše življenje je pomembno samo to, kaj meniti vi.

Najboljše stvari so spontane

Poskušajte razumeti na mojem primeru. Če bi me nekdo silil, da moram verjeti v astrologijo, bi se zagotovo uprla. Še kakšno krepko bi pripomnila. Ker pa se je moja pot v astrologijo začela spontano, sem bila pripravljena na čudovita odkritja.

Nekatera so me obremenila in mi dala precej dela s seboj, preden sem jih lahko sprejela. Nekatera odkritja sem že uspela preobraziti in so mi prinesla nova spoznanja o sebi in svetu. Druga so mi dala potrditve, da sem na pravi poti in me potolažila v težkih dneh.

Spet tretja so mi pokazala, kaj me še čaka in koliko dela na svoji osebni in duhovni rasti še moram opraviti. Nekatera so mi približala ljudi, situacije in še kaj v povsem novi luči. Verjamem, da me večina izmed njih še čaka, kajti vsako leto spoznam nekaj novega.

Vsak človek ima svojo pot

S siljenjem ali prepričevanjem nekoga, da mora verjeti v astrologijo, nikomur ne boste naredili dobrega. Celo oropate ga lahko koristne pomoči takrat, ko se znajde v resnični stiski.

Vsak človek ima svojo življenjsko pot in prav je, da ji sledi kot sam čuti. Morda mu astrologija nekega dne prekriža pot. Morda si bo z njo pomagal. Če jo bo sovražil in podcenjeval, ne bo izkoristil njenih koristnih nasvetov v težkih dneh.  

Naj se vrnem še k vprašanju dam, ki rade sprašujejo po rojstnih podatkih gospode na prvih zmenkih. Če vam je nekdo všeč, boste precej bolj neobremenjene, če njegovih rojstnih podatkov ne poznate. Če vam ni, tecite stran kot vas nesejo noge.

Kasneje, ko se bosta bolje spoznala in že malce bolj zaupala, se bo zagotovo pojavila prava prilika, da potipate po rojstnih podatkih. Takrat vam jih bo vaš izbranec z veseljem zrecitiral in seveda od vas pričakoval, da kaj pametnega poveste o njem.

Kaj boste rekli ali odgovorili človeku, ki ne verjame v astrologijo, je vaša stvar. Predlagam pa, da razmislite, preden v trenutku nepremišljenosti rečete nekaj, kar bi zmanjšalo možnost, da mu kasneje zadevo razložite na pravi način.

Če bi se radi pogovarjali o njej s tistimi, ki jo dnevno uporabljamo in jo imamo radi, se nam pridružite na astroloških tečajih v Moji Akademiji.

Popolni začetniki začnite na začetku. V tečaju, v katerem boste razumeli kaj sploh je astrologija, kako je povezana z znanostjo - matematiko in astronomijo, na čem temelji in na kako pomembna vprašanja vam lahko odgovori.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>