Dež meteorjev ali utrinki z neba - www.astrolog.si
Dež meteorjev ali utrinki z neba

Dež meteorjev ali utrinki z neba

  

Dež meteorjev ali utrinki z neba so nekaj čudovitega. Vidimo jih lahko le v jasnih nočeh, ko Luna ne sveti premočno.

Tudi v letošnjem letu boste lahko od 11. do 13. avgusta ponovno uživali v pogledu na stotine in tisoče meteorjev, ki bodo dobesedno “deževali” po nebu. To je pogled, ki nas razveseljuje v tem času prav vsako leto.

Luna nam pri opazovanju včasih zagode. A ne tokrat! Ker gre za čas tik po Sončevem mrku, bo noč temna in naklonjena pogledu v nebo. Največ utrinkov boste "ujeli", če se boste odpravili ven po polnoči. Takrat, če le ne bo oblakov, lahko pričakujete predstavo, ki jo redko prireja nebo.

V dvoje je lepše

V kolikor se boste na opazovanje podali v dvoje, bosta lahko oba izkoristila čudovito priložnost za sanjski romantični večer, kjer bosta sanjarila kot takrat, ko sta se ravno spoznala.

Želim vama, da bi najlepše trenutke odnesla s seboj in jih podoživljala vsaj do naslednjega avgusta, ko lahko “vajo ponovita”. S seboj vzemita odejo, pregrinjalo ali ležalnik. Udobno zleknjena bosta lahko uživala pod milim nebom.

Namig za samske

Samski se nikar ne držite zase. Pojdite v naravo, opazovat meteorje, saj se vam lahko ob pogledu na njihovo šviganje skozi nebo zgodi, da boste natančno vedeli, kakšnega partnerja si želite ob sebi in ga čez nekaj časa tudi pritegnili v svoje življenje.

Grški miti in legende oživijo na nebu

Pred pogledom v nebo si lahko preberete kakšno mitološko zgodbo, povezano, npr. s Perzejem. Perzej je bil sin Zevsa in Danaje. Je en redkih grških junakov, ki nimajo negativnih lastnosti. Bil je lep, močan, spreten in uspešen pri vsem, česar se je lotil.

Zato je lahko navdih vsakemu človeku v tem nepredvidljivem času, v katerem živimo. O tem in še drugih (skupaj 54) mitih in legendah ter o tem, kako jih živimo v današnjem času, teče beseda pri Zvezdah stalnicah.

Praktični napotki

Sama meteorje opazujem že nekaj let, zato dodajam priporočilo, da jih boste najbolje videli in največ našteli nekje “malo višje”. V hribih ali vsaj na mestih, ki niso pretirano svetlobno onesnažena. Pri tem se toplo oblecite, saj znajo biti noči v tem času že kar precej mrzle.

Ponavadi s seboj vzamem kar bundo in moram priznati, da ni skoraj nobeno leto ni bila odveč. Če se odpravljate opazovat meteorje za vso noč, vzemite še kakšno odejo in pa kak prigrizek.

V kolikor boste meteorje opazovali v naravi, se odločite, ali boste dovolili, da vam prigrizek odnesejo živali ali pa vzemite kak dodaten košček prigrizka s seboj, da bo ostalo kaj tudi za vas.

Priporočam tudi topel čaj in predvsem veliko dobre volje, v slabših vidnih pogojih tudi malce potrpežljivosti. 

Naj vam ta čarobni čas ostane v nepozabnem spominu!

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Miti in legende živijo v vas

Ob pogledu na meteorje ali utrinke si zaželite nekaj lepega. Naši predniki pravijo, da se goreče želje v tem času lahko uresničijo.

Miti in legende živijo v vas. Doživljate jih kot "višjo silo", saj prebivajo na vašem nezavednem nivoju, do katerega le stežka prodrete sami in brez znanja astrologije. Ker krojijo vaše življenje, jih je vredno spoznati in uporabiti za več sreče.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako pogosto pogledate v nebo? Se v času dežja meteorjev odpravite ponoči ven in opazujete ta čudoviti pojav? Si morda tudi kaj zaželite? Kaj si boste zaželeli letos?

 • Mojca Kirn pravi:

  Sem opazovala utrinke, komete že drugo leto . Sem na morju . Zelo lepo je bilo in obe noči sta bili topli , zato sem jih tudi zunaj prespala. Želje imam tudi in sem razmišljala o tem kolikor sem lahko.

  • Irena Stopar pravi:

   Mojca, hvala za komentar. Poletje kar vleče v spanje pod zvezdnim nebom. Če pa se druži še z utrinki, verjamem, da ste v nebo poslali kakšno željo, ki se bo uresničila. Držim pesti za vas! 🙂

 • >