Tečaj Astronomija za astrologe v Šoli astrologije Astro

Dež meteorjev 2015

Utrinki z neba so nekaj čudovitega. Vidimo jih lahko le v jasnih nočeh, ko Luna ne sveti premočno.

Tudi v letošnjem letu boste lahko od 12. do 13. avgusta ponovno uživali v pogledu na stotine in tisoče meteorjev, ki bodo dobesedno “deževali” po nebu.

V Nasi pravijo, da bo na voljo pogled na tisoče meteorjev, ki bodo “leteli skozi nebo” po vsaj sto meteorjev vsako uro. To je pogled, ki nas razveseljuje v tem času prav vsako leto.

Lansko leto vas je pri opazovanju utrinkov ovirala polna luna. Zaradi njene svetlobe, vidljivost ni bila najboljša in ste bili morda razočarani.

Letos, v času prazne lune ali mlaja, bo zgodba drugačna. Lunina svetloba vas letos ne bo motila, zato se splača oditi v naravo in se ozreti v nebo.

V dvoje je lepše

V kolikor se boste na opazovanje podali v dvoje, bosta lahko oba izkoristila čudovito priložnost za sanjski romantični večer, kjer bosta sanjarila kot takrat, ko sta se ravno spoznala. Želim vama, da bi najlepše trenutke odnesla s seboj in jih podoživljala vsaj do naslednjega avgusta, ko lahko “vajo ponovita”. S seboj vzemita odejo, pregrinjalo ali ležalnik. Udobno zleknjena bosta lahko uživala pod milim nebom.

Namig za samske

Samski se nikar ne držite zase. Pojdite v naravo, opazovat meteorje, saj se vam lahko ob pogledu na njihovo šviganje skozi nebo zgodi, da boste natančno vedeli, kakšnega partnerja si želite ob sebi in ga čez nekaj časa tudi pritegnili v svoje življenje.

Grški miti in legende oživijo na nebu

Pred pogledom v nebo si lahko preberete kakšno mitološko zgodbo, povezano, npr. s Perzejem. Perzej je bil sin Zevsa in Danaje.  Je en redkih grških junakov, ki nimajo negativnih lastnosti. Bil je lep, močan, spreten in uspešen pri vsem, česar se je lotil. Zato je lahko navdih vsakemu človeku v tem nepredvidljivem času, v katerem živimo. O tem in še drugih (skupaj 54) mitih in legendah ter o tem, kako jih živimo v današnjem času, teče beseda pri Zvezdah stalnicah.

Praktični napotki

Sama meteorje opazujem že nekaj let, zato dodajam priporočilo, da jih boste najbolje videli in največ našteli nekje “malo višje”. V hribih ali vsaj na mestih, ki niso pretirano svetlobno onesnažena. Pri tem se toplo oblecite, saj znajo biti noči v tem času že kar precej mrzle.

Pred leti sem s seboj vzela kar bundo in moram priznati, da ni bila odveč. Če se odpravljate opazovat meteorje za vso noč, vzemite še kakšno odejo in pa kak prigrizek.

V kolikor boste meteorje opazovali v naravi, se odločite, ali boste dovolili, da vam prigrizek odnesejo živali ali pa vzemite kak dodaten košček prigrizka s seboj, da bo ostalo kaj tudi za vas. Priporočam tudi topel čaj in predvsem veliko dobre volje, v slabših vidnih pogojih tudi malce potrpežljivosti. Kajti letos bo Luna močno sijala in s tem precej zmanjšala vidljivost.

Naj vam ta čarobni teden ostane v nepozabnem spominu!

Prijavite se na prejemanje e-novic še danes in prvi boste izvedeli še veliko več, kako sproti prepoznati in izkoristiti vplive z neba.

[Form id=”86″]

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Miti in legende živijo v vas

Ob pogledu na meteorje ali utrinke si zaželite nekaj lepega. Naši predniki pravijo, da se goreče želje v tem času lahko uresničijo.

Miti in legende živijo v vas. Doživljate jih kot "višjo silo", saj prebivajo na vašem nezavednem nivoju, do katerega le stežka prodrete sami in brez znanja astrologije. Ker krojijo vaše življenje, jih je vredno spoznati in uporabiti za več sreče.

>