Dan žena je svetovni praznik žensk.

Dan žena – praznik pod vplivom Urana

Dan žena – praznik pod vplivom Urana

Današnji članek namenjam predvsem ženskam. Mogoče boste ob prebiranju moški prav tako spoznali nekaj novega o svojih izbrankah, zato ne škodi, če ga preberete.

Drage dame, ob vašem oz. našem prazniku vam najprej iskreno čestitam!

Pogosto slišim, da prav praznika žena marsikatera ne praznuje, zato ga bom tokrat obarvala astrološko. Mogoče si premislite. Morda ne vi, morda katera druga. Namreč, dan žena je nesporno praznik enakosti in neodvisnosti žensk.

Uran je planet enakosti in neodvisnosti

Astrologiji vlada Uran. Isti planet, ki vlada tudi enakosti in neodvisnosti. Seveda še marsičemu drugemu, pa vendar bom danes ostala le pri teh dveh njegovih lastnostih. Če vas zanima astrologija in lepše življenje, ste na pravem mestu. Celo upam si trditi, da delček vas hrepeni po njej, ker berete ta prispevek.

Prav zanimivo bi bilo pogledati v vaš rojstni horoskop. To lahko storite tudi sami. Koliko uranskega, naprednega se skriva v njem? Da vam bo lažje začeti s spogledovanjem s seboj, bom izpostavila peščico tipičnih postavitev, ki vas silijo, da se osvobodite vsakodnevnih spon in zaživite življenje po lastni meri.

​Luna je ženski planet

Luna, povsem ženski planet, ki ga danes resnično ne smemo spregledati, opisuje vaše notranje hrepenenje. Govori o čustvih, potrebah in o vsem tistem, kar si resnično želite, da bi se vam zgodilo. Seveda je od njene postavitve v astrološkem znamenju, hiši in aspektih odvisno, ali spregovorite o tem, po čemer hrepeni vaša duša.

Če spadate med bolj tihe in zadržane pripadnice, je skrajni čas, da izrazite tisto, kar bi vam veliko pomenilo, če bi se zgodilo. Ob pogovoru z marsikaterim moškim klientom ugotavljam, da so prav nesrečni, če njihove izvoljenke obmolknejo in se zaprejo v svoj svet.

Morda ste bile nekoč prizadete, ker ste povedale svoje želje na glas. Vsaki se to lahko zgodi. Nobene potrebe pa ni, da bi kuhale Lunino zamerljivost ali v kotu objokovale svojo usodo. Čas je, da spregovorite in dovolite, da se uresniči nekaj, kar si neznansko želite. Ne le želite. Potrebujete. Hrepenite po tem.

Veliko bolj »udarno« se izražajo ženske, ki imajo Luno v vodnarju, povezano z Uranom ali Lilit, postavljeno v 11. hiši ali kaj podobnega. Veljajo za upornice in »netipične« ženske. Pogosto se za tovrstno masko skriva želja pripadati nekomu. S svojo nestalno naravo znajo prav tiste, ki jih imajo najraje, odganjati od sebe.

​Skrajnosti grenijo življenje

Obe skrajnosti sta naporni. Tako za ženske kot za moške. Zato se splača spoznati sebe, svoja čustva, občutke in potrebe. Nato pa se jih naučiti izraziti na način, da vam bodo koristili. Ne govorim o materialnih koristih, čeprav lahko tudi tu profitirate. Najbolj dragoceni so drobni trenutki sreče, ki se zgodi, ko skupaj z ljubljeno osebo pogledate mavrico, zvezdno nebo ali se sporazumete brez besed.

Poučujem in uporabljam karmično astrologijo. Z njeno pomočjo sem spoznala marsikaj o sebi. Verjamem v reinkarnacijo in večno življenje. Ker pa njunega obstoja znanstveno ne morem niti dokazati, niti ovreči, če včasih vprašam: »Kaj pa, če je to življenje edino, ki mi je na voljo?«.

To vprašanje mi je dalo nesporen odgovor, da moram tu in zdaj živeti po svoji najboljši presoji. Da moram izkoristiti vsak dan za tisto, kar imam rada in v čim večji meri napolniti svojo dušo z lepimi občutki. Če mi bo dan kak popravek, odlično. Če pa ga ne bo, bom vedela, da živim po lastni meri.

​Se zavedate, da ste ženska z velikim Ž?

Ob našem skupnem prazniku želim nekaj podobnega tudi vam. Vprašajte se, kako bi radi živeli. Poiščite pot do sreče in lepšega življenja. Nato pa hodite po njej in veselo razširite roke. Še celo vzkliknete lahko: »ŽIVIM!«.

P.S. Morda včasih pri najboljših močeh ne morete stuhtati kaj v resnici si želite. Da se boste bolje poznali in lažje izrazili (tudi svoj čustveni del), se nam lahko pridružite na tečaju Spoznajte sebe skozi rojstni horoskop. Na povezavi tukaj lahko preverite, ali ponuja, kar iščete.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>