aspekti venera in pluton

Aspekti Venera in Pluton

Aspekti Venera in Pluton - SPREGLEJTE  

Venera in Pluton sta planeta, pri čemer Venera vzpodbuja odnose, ljubezen in prijaznost, Pluton pa v odnose vnaša izjemno močne strasti in obsedenost. Takšen aspekt pogosto vodi v občutek vsemogočnosti, ki mu sledi veliko razočaranje.

Kadar sta Venera in Pluton povezana z aspektom, ljudje postanejo popolnoma nepremišljeni. V njih živi močna strast, ki jih vodi v okoliščine in odločitve, ki jih pred tem zelo verjetno pri "zdravi pameti" ne bi sprejeli. 

Običajno se iznenada pojavi neka okoliščina ali človek, ki se zdi magnetično privlačen. Oseba dobi občutek, da mora zdaj to imeti, najsi gre za odnos, človeka, žival ali stvar. V nasprotnem se boji, da bo zamudila vse lepo v življenju. 

Venera in Pluton v neharmoničnih aspektih

Med neharmonične aspekte spadajo konjunkcija, kvadrat, opozicija in inkonjunkcija. Že njihovo ime (neharmonični) pove, da nekaj razburkajo in prinašajo stres ali razočaranja. To so tisti aspekti, ki se jim astrologi poskušamo izogniti za vsako ceno.

A, pri Plutonu je to le redko uspešno, saj z veliko močjo vleče v svoji smeri in se mu je zelo težko upreti. Še zlasti, če ne razumete, kako se njegov vpliv pojavlja in kako ga razreševati. 

Venera in Pluton v neharmoničnih aspektih prinašata občutek, da se življenje dogaja tukaj in zdaj. Mislite: "Če nečesa ne storim zdaj, bo izgubljeno za vedno." Praviloma to ni res in v tem se skriva past. 

Pri aspektih Venera in Pluton pamet odpove. Še tako prijazne, stabilne ali dobronamerne osebe izgubijo kompas za pravo smer. Prevzame jih močna energija in prepričanje, da je zdaj pred njimi pravi trenutek in prava priložnost. 

Najtežje je ljudem, ki so z aspektom Venera in Pluton rojeni, saj jih ta silna energija v njih kar naprej vleče v sprva čarobne, zatem pa mučne preizkušnje. Zdi se, da v njih živi "nek vrag", ki vso lepoto življenja znova in znova pripelje na rob uničenja. 

Venera in Pluton v harmoničnih aspektih

Med harmonične aspekte spadata sekstil in trigon. Ko ste prebrali »harmonični«, ste verjetno pomislili na skladje ali harmonijo med dvema. Za večino aspektov med planeti to drži, a žal Pluton spada med t.i. malefike, kar uničuje vse tisto, kar bi lahko pričakovali kot lepo.

Ljudje z Venero in Plutonom v harmoničnem aspektu, pogosto že od malega čutijo, da se bo v njihovem življenju pojavil čas ali neka prav posebna oseba, ki jih bo dobesedno "začarala" in popeljala na pot popolne sreče. 

V odnosih potrebujejo zanimivo dogajanje in se znajo popolnoma predati drugi osebi. Na začetku se pojavijo metuljčki. Oseba vidi in zaznava le svojo ljubljeno osebo, na vse ostalo pa pozabi. Vse se dogaja v hipu in brez premisleka. V odnosu prevladujejo zelo močne strasti. 

Tako intenziven odnos (tako ljubezenski kot do česarkoli) je zelo težko vzdrževati. Slej kot prej ta energija nekoliko pojenja. V kolikor je ni mogoče zelo hitro nadomestiti in popeljati na prejšnji nivo, se odnos začne krhati. Praviloma ga tisti, ki ga predstavlja Pluton, popolnoma "odreže". 

Pojavi se bolečina, ki tistega, ki ga predstavlja Venera, tako močno razočara in boli, da to lahko vodi celo do situacije, ko človek ne zmore niti koraka več. Pojavijo se lahko mračne misli, celo takšne, ki vodijo do misli o samomoru ali o nečem temačnem, o čemer oseba še nikoli prej ni razmišljala. 

Izognite se odnosom, ki jih prinašata Venera in Pluton 

Seveda nič v življenju ni lahko, če vam je bilo nekaj položeno v zibelko. V kolikor imate Venero in Plutona povezana z aspektom v rojstnem horoskopu, se boste slej kot prej znašli na prelomnici, ki jo tak aspekt prinaša. To je preizkušnja, ki jo morate doživeti in preživeti. 

Včasih pa sami z napačno izbiro partnerja k sebi vlečete nekoga, ki vam bo pokazal moč tega aspekta. V kolikor se spuščate v takšen odnos, vam garantiram, da bo odnos, ki ga nikoli ne boste pozabili. 

Ob nikomer doslej se še niste počutili tako živi, zanimivi in močni kot sedaj. Ampak ... Tisto, kar sledi, če s to izjemno energijo ne znate ravnati, ne bo vredno čudovitih trenutkov, ko se počutite najlepši, najboljši in najbolj zaželeni.

Ko se boste počutili zavrženi, boste izgubili samozavest, se izogibali novemu, kvalitetnemu odnosu in v svojem bistvu hrepeneli po tistem izgubljenem občutku vsemogočnosti, za katerega boste vedeli, da je minil, a ga boste še vedno iskali. V sebi pa boste čutili, da ni resničen, niti dober za vas.

Delček vas pa vas bo vlekel v ponovno doživljanje istega, zaradi katerega ste se znašli popolnoma "na dnu". Zato boste zavračali odnose, ki vas ne bodo tako močno izpolnili, a bi vam lahko prinesli srečo. 

Zato  vam predlagam, da se naučite sami prepoznati svoje odnose, jih primerjati in se odločiti za srečo, preden je prepozno. Veja astrologije, ki ji pravimo Sinastrija ali astrologija odnosov je tista, ki vam pomaga razumeti odnos, še preden se zgodi

Naredite si uslugo za vse življenje. Uporabite znanje, ki vam je na voljo in izberite nekoga, ki vas bo ljubil iskreno ter takšne kot ste. Del znanja lahko pridobite povsem brezplačno na webinarju, na katerem se bomo pogovarjali le o odnosih. Nanj se prijavite na povezavi tukaj.

Venera in Pluton v vašem horoskopu 

Morda ste se ob prebiranju članka vprašali, kje sta postavljena vaša Venera in Pluton v vašem rojstnem horoskopu. Morda ne veste, ali ju sploh imate povezana z aspektom. Odgovor zlahka najdete sami oz. z le malo moje pomoči.

Če že imate svoj Rojstni horoskop, ga potegnite iz predala oz. od tam kamor ste ga nazadnje odložili. Odprite ga, poglejte postavitev in si preberite opise iz njega. Če Rojstnega horoskopa še nimate, ga naročite na povezavi tukaj.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Kaj pravi rojstni horoskop o vas?

Mnogo ljudi se vrti v začaranem krogu razočaranj, ker v njih živi delček, ki jim povzroča težave. S pomočjo rojstnega horoskopa boste spoznali svoje talente, prednosti in vrline. Kar vam povzroča težave, boste lažje razumeli in spremenili. Bodite pogumni in si naredite lepše življenje sami s pomočjo vašega rojstnega horoskopa.

  • Irena Stopar pravi:

    Kako močno čutite aspekt Venera Pluton?

  • >